12 Kasım 2024 Salı

BALKABAKLI PIRASA CORBASI



Malzemeler:
- 4 dal pirasa
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 500 gr balkabaga
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 6 su bardagi tavuk suyu
- Tuz, karabiber

Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi pul biber

Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis sebzeleri bir tencereye alip yagda 1-2 dakika kadar soteleyin
2. Üzerine tavuk suyunu ekleyin
3. Tuz ve karabiberle tatlandirip çorbayi pismeye birakin
4. Pisen çorbayi blenderdan geçirip aci yag ile sicak servis edin

NOT: Corbanizin kivami kalin olursa blenderdan geçirdikten sonra bir miktar su ekleyip bir tasim daha kaynatabilirsiniz.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder