2 Kasım 2024 Cumartesi

PARMAK KEBABI



Malzemeler:
- 5 adet patlican
- 2 adet patates
- 6 adet köy biberi
- 1 adet domates 
- Aycicekyagi

Eti icin:
- 1 kg kusbasi et
- 1 adet sogan
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 4 dis sarimsak
- Karabiber 
- Tuz

Sosu icin:
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 cay kasigi toz seker
- Tuz
- Karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari, patatesleri ve biberleri parmak seklinde dilimleyip yagli kagitla kaplanmis bir firin tepsisine yayin
2. Üzerlerine aycicekyagi gezdirip önceden isitilmis 230°C derecelik firinda pisirin
3. Et icin bir tencerede eti yagda kavurun 
4. Üzerine ince dogranmis sogani, sarimsaklari ve salcalari ekleyin
5. Tuz ve karabiber ile tatlandirip pismeye birakin
6. Sebzeler pistiginde bir firin kabina sirasiyla dizin ve orta kismina pisen etleri yerlestirin
7. Sosu icin yagda salcalari kavurun 
8. Sekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip sebzelerin üzerine gezdirin 
9. Firin kabini aluminium folyo ile kaplayip önceden isitilmis 220°C derecelik firinda 30 dakika pisirin ve daha sonra üzerini acip 10 dakika daha pismeye birakin
10. Yemek pistiginda 15 dakika dinlendirin ve servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder