Malzemeler:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük sogan
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1,5 kupa sicak su veya tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük sogan
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1,5 kupa sicak su veya tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
Hazirlanisi:
1. Dogranmis sogani, biberleri ve yaglari pilav tenceresine alip kavurun
2. Üzerine salçalari ve bulguru ekleyip birkaç dakika daha kavurun
3. Kabugu soyulup iri küp seklinde dogranmis domatesleri, sicak suyu veya tavuk suyunu ilave edin
4. Pilavi baharatlarla tatlandirip kisik ateste pismeye birakin
5. Pisen pilavin altini kapatip kapagini örtün ve en az yarim saat demlenmeye birakin
6. Dinlenen meyhane pilavini sicak veya ilik servis edin
1. Dogranmis sogani, biberleri ve yaglari pilav tenceresine alip kavurun
2. Üzerine salçalari ve bulguru ekleyip birkaç dakika daha kavurun
3. Kabugu soyulup iri küp seklinde dogranmis domatesleri, sicak suyu veya tavuk suyunu ilave edin
4. Pilavi baharatlarla tatlandirip kisik ateste pismeye birakin
5. Pisen pilavin altini kapatip kapagini örtün ve en az yarim saat demlenmeye birakin
6. Dinlenen meyhane pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder