21 Kasım 2024 Perşembe

LAHANA TURSUSU



Malzemeler:
- 1/2 adet beyaz lahana
- 4-5 dis sarimsak
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis lahanayi ve sarimsaklari büyük bir kaba veya bir tepsiye alip harmanlayin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 1 ay beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder