Malzemeler:
- 2 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 cay bardagi ince bulgur
- 1 adet redelenmis sogan
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi aci biber salcasi
- 7-8 su bardagi tavuk veya et suyu
- Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 2 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 cay bardagi ince bulgur
- 1 adet redelenmis sogan
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi aci biber salcasi
- 7-8 su bardagi tavuk veya et suyu
- Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber, kirmizi toz biber
- Sicak su
Üzerine:
- 4 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi aci pul biber
- 4 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi aci pul biber
Hazirlanisi:
1. Rendelenmis sogani bir tencereye alip yagda kavurun ve üzerine unu ve salcalarini ekleyin
2. Yikanmis mercimekleri, bulguru ve baharatlari katin
3. Tavuk veya et suyunu ilave edip taneler yumusayip patlayana kadar pismeye birakin
4. Hazir olan çorbayi biraz dinlendirdikten sonra aci pul biberli sosla sicak servis edin
1. Rendelenmis sogani bir tencereye alip yagda kavurun ve üzerine unu ve salcalarini ekleyin
2. Yikanmis mercimekleri, bulguru ve baharatlari katin
3. Tavuk veya et suyunu ilave edip taneler yumusayip patlayana kadar pismeye birakin
4. Hazir olan çorbayi biraz dinlendirdikten sonra aci pul biberli sosla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder