12 Kasım 2024 Salı

STOVERIJ SOSLU PATATES KIZARTMASI



Malzemeler:
- 1 kg kusbasi dana eti
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber

Servis için: patates kizartmasi

Hazirlanisi:
1. Stoverij için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip eritin
2. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kavurun. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3. Ayni tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alip kavurun
4. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye yerlestirin
6. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
7. Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar kaynatmaya devam edin
8. Etler pistikten sonra patates kizartmasindan bir dag olusturun ve üzerine stoverij’den döküp sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder