12 Kasım 2024 Salı

FIRINDA KABAK TATLISI



Malzemeler:
- 1 adet balkabagi (kücük)
- 3 su bardagi toz seker
- Istege göre üzerine kiyilmis ceviz içi ve kaymak

Hazirlanisi:
1. Kabagi soyup dilediginiz büyüklükte parçalara bölün ve firin tepsisine dizin
2. Üzerine toz sekeri gezdirin ve az 2 saat oda isisinda kabaklarin suyunu salmasini için bekletin
3. Eger kabaginiz fazla su salmadiysa pisirmeden önce üzerine bir miktar su ekleyebilirsiniz
4. Firin kabini folyo ile örtüp önceden isitilmis 230°C derecelik firinda pismeye birakin
5. Kabaklar pismeye yakin üzerini acip tekrar firina verin
6. Tatli pisip soguduktan sonra kiyilmis ceviz ve kaymak ile servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder