Malzemeler:
- 1 adet balkabagi (kücük)
- 3 su bardagi toz seker
- Istege göre üzerine kiyilmis ceviz içi ve kaymak
- 1 adet balkabagi (kücük)
- 3 su bardagi toz seker
- Istege göre üzerine kiyilmis ceviz içi ve kaymak
Hazirlanisi:
1. Kabagi soyup dilediginiz büyüklükte parçalara bölün ve firin tepsisine dizin
2. Üzerine toz sekeri gezdirin ve az 2 saat oda isisinda kabaklarin suyunu salmasini için bekletin
1. Kabagi soyup dilediginiz büyüklükte parçalara bölün ve firin tepsisine dizin
2. Üzerine toz sekeri gezdirin ve az 2 saat oda isisinda kabaklarin suyunu salmasini için bekletin
3. Eger kabaginiz fazla su salmadiysa pisirmeden önce üzerine bir miktar su ekleyebilirsiniz
4. Firin kabini folyo ile örtüp önceden isitilmis 230°C derecelik firinda pismeye birakin
5. Kabaklar pismeye yakin üzerini acip tekrar firina verin
5. Kabaklar pismeye yakin üzerini acip tekrar firina verin
6. Tatli pisip soguduktan sonra kiyilmis ceviz ve kaymak ile servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder