Malzemeler:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 dal pirasa
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 dal pirasa
- 1 adet havuc
- Tuz
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Pilav için ince kiyilmis pirasalari ve rendelenmis havuclari yagda soteleyin
2. Üzerine pirincleri ekleyip kavurmaya devam edin
1. Pilav için ince kiyilmis pirasalari ve rendelenmis havuclari yagda soteleyin
2. Üzerine pirincleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve sicak servis edin
4. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder