21 Kasım 2024 Perşembe

ANNE KÖFTESI YANINDA NARLI KUS ÜZÜMLÜ BULGUR PILAVI VE SARIMSAKLI TAZE FASULYE



Malzemeler:
- 800 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 3 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin 
4. Sicak köfteleri narli kus üzümlü bulgur pilavi ve sarimsakli taze fasulyeyle servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder