Malzemeler:
Havuclu pirasali pilav icin:
Havuclu pirasali pilav icin:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 dal pirasa
- 1 adet havuc
- Tuz
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 dal pirasa
- 1 adet havuc
- Tuz
Aci soslu tavuk icin:
- 4 tavuk gögüsü
- 2 yemek kasigi yogurt
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 4 yemek kasigi aci sos
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 cay kasigi karabiber
- 2 cay kasigi tuz
Hazirlanisi:
1. Aci soslu tavuk icin tavuklari fileto haline getirip bir kaba alin
1. Aci soslu tavuk icin tavuklari fileto haline getirip bir kaba alin
2. Üzerine diger malzemeleri ekleyip karistirin ve en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin
3. Pilav için ince kiyilmis pirasalari ve rendelenmis havuclari yagda soteleyin
4. Üzerine pirincleri ekleyip kavurmaya devam edin
5. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin ve kisik ateste pismeye birakin
6. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin
5. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin ve kisik ateste pismeye birakin
6. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin
7. Dinlenen tavuklar mangalda veya tavada pisirin ve havuclu pirasali pilavla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder