Malzemeler:
- 1 kg kornison salatalik
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker
- 1 kg kornison salatalik
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker
- 4 dis sarimsak
Hazirlanisi:
1. Kornisonlari yikayip kürdanla bir kac yerinden delin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 4 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz
1. Kornisonlari yikayip kürdanla bir kac yerinden delin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 4 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder