2 Kasım 2024 Cumartesi

BUGDAYLI YOGURT CORBASI



Malzemeler:
- 4 yemek kasigi yogurt
- 6 su bardagi su veya tavuk suyu
- 1,5 yemek kasigi un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 1 dis sarimsak
- Tuz
- 1 cay bardagi haslanmis bugday

Üzeri için:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tutam taze nane

Hazirlanisi:
1. Tavuk suyunu kaynamaya alin
2. Ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve yumurta sarisini karistirin
3. Üzerine bir miktar sicak sudan ekleyip çirparak karisimin ilinmasini saglayin
4. Ilik karisimi ve 1 dis sarimsagi tencereye ekleyin ve çorbayi çirparak kaynatin
6. Bugdayi ekleyip corbayi kisik ateste 5 dakika daha pisirin
7. Ayri bir tavada tereyagini eritip üzerine nanesini ekleyin ve çorbayi naneli yag ile sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder