Malzemeler:
- 4 yemek kasigi yogurt
- 6 su bardagi su veya tavuk suyu
- 1,5 yemek kasigi un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 1 dis sarimsak
- Tuz
- 4 yemek kasigi yogurt
- 6 su bardagi su veya tavuk suyu
- 1,5 yemek kasigi un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 1 dis sarimsak
- Tuz
- 1 cay bardagi haslanmis bugday
Üzeri için:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tutam taze nane
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tutam taze nane
Hazirlanisi:
1. Tavuk suyunu kaynamaya alin
2. Ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve yumurta sarisini karistirin
3. Üzerine bir miktar sicak sudan ekleyip çirparak karisimin ilinmasini saglayin
4. Ilik karisimi ve 1 dis sarimsagi tencereye ekleyin ve çorbayi çirparak kaynatin
6. Bugdayi ekleyip corbayi kisik ateste 5 dakika daha pisirin
7. Ayri bir tavada tereyagini eritip üzerine nanesini ekleyin ve çorbayi naneli yag ile sicak servis edin
1. Tavuk suyunu kaynamaya alin
2. Ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve yumurta sarisini karistirin
3. Üzerine bir miktar sicak sudan ekleyip çirparak karisimin ilinmasini saglayin
4. Ilik karisimi ve 1 dis sarimsagi tencereye ekleyin ve çorbayi çirparak kaynatin
6. Bugdayi ekleyip corbayi kisik ateste 5 dakika daha pisirin
7. Ayri bir tavada tereyagini eritip üzerine nanesini ekleyin ve çorbayi naneli yag ile sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder