Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 6 yemek kasigi zeytinyagi/ aycicekyagi
- 1/2 limonun suyu
- 1 tatli kasigi toz sarimsak
- 1 tatli kasigi toz kirmizi biber
- 1 tatli kasigi aci sos
- 1 yemek kasigi bal
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 adet karnabahar
- 6 yemek kasigi zeytinyagi/ aycicekyagi
- 1/2 limonun suyu
- 1 tatli kasigi toz sarimsak
- 1 tatli kasigi toz kirmizi biber
- 1 tatli kasigi aci sos
- 1 yemek kasigi bal
- 1 tatli kasigi tuz
Kitir icin:
- 8 yemek kasigi galeta unu
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi toz sarimsak
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Sos icin bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin
2. Ciceklere ayirdiginiz karnabaharlari icine ekleyip harmanlayin
3. Yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin
4. Karnabaharlar yumusadiginda kitiri hazirlayin
1. Sos icin bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin
2. Ciceklere ayirdiginiz karnabaharlari icine ekleyip harmanlayin
3. Yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin
4. Karnabaharlar yumusadiginda kitiri hazirlayin
5. Kitir icin bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin ve yumusayan karnabaharlayin üzerine gezdirip tekrar firina verin
6. Pisip citirlastiginda firindan alip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder