Malzemeler:
- 1 su bardagi aycicekyagi
- 1 su bardagi aycicekyagi
- 3/4 su bardagi pudra sekeri
- 1 paket vanilin
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 1 su bardagi leblebi unu
- 2 su bardagi un
Üzeri icin:
- Tane leblebi
Hazirlanisi:
1. Leblebileri mutfak robotuna alip un haline getirin
1. Leblebileri mutfak robotuna alip un haline getirin
2. Bir kabin icine yagi, pudra sekerini ve vanilini alip karistirin
3. Leblebi ununu ve beyaz unu ekleyip kivamli bir hamur elde edin
4. Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartip yuvarlayin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
5. Üzerlerine birer adet leblebi oturtup önceden isitilmis 180°C derecelik firinda 20 dakika pisirin
6. Pisen kurabiyeleri sogumaya birakin ve soguk servis edin
NOT: Ertesi gün daha lezzetli oluyorlar
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder