Malzemeler:
Hamur icin:
Hamur icin:
- 2,5 su bardagi un
- 8,5 yemek kasigi yumusak tereyagi
- 1/2 su bardagi pudra sekeri
- 1 adet yumurta
- 1/2 tatli kasigi vanilin
Ic harci icin:
- 2 adet yesil elma
- 2 yemek kasigi limon suyu
- 2 yemek kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tarcin
- 2 yemek kasigi kuru üzüm
- 3 yemek kasigi ince kiyilmis findik veya ceviz
- 1 tatli kasigi bal
- 1 tatli kasigi nisasta + su
Üzeri icin:
- Pudra sekeri
Hazirlanisi:
1. Hamur icin derin bir kabin icinde pudra sekerini ve tereyagini karistirin
2. Yumurtayi ve vanilini ekleyin
3. Unu ilave edip yumusak bir hamur elde edin ve strec film ile kaplayip buzdolabinda en az 30 dakika dinlendirin
4. Ic harci icin elmalari minik dograyip seker ile birlikte bir tavada soteleyin
5. Üzerine limon suyunu, tarcini, kuru üzümleri, cevizi ve bali ekleyin
6. Suda eritilmis nisastayi katip harcin kivam almasini saglayin ve atesten alip sogumaya birakin
7. Dinlenen hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin
8. Her bir bezeyi icli köfte yapar gibi orta kisimlarina bastirarak avucunuzda acin ve ortasina harctan doldurup kapatin
9. Hamurun birlestigi kisim tepsiye gelecek sekilde yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 180°C derecelik firinda 22 dakika pisirin
10. Pisen kurabiyeleri sogumaya birakin ve pudra sekeri serpip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder