10 Mayıs 2015 Pazar

PATATESLI CEKME BÖREK

Malzemeler:
*Hamur için:
- 1 kg un
- 1 y.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su

*Iç harci için:
- 2 adet sogan
- 1 kg patates
- Ayçiçek yagi
- Tuz
- Karabiber
- Kuru veya taze maydanoz

*Arasi için:
- Pastaci margarini (veya margarin veya tereyagi)

*Üzeri için:
- Ayçiçek yagi

Hazirlanisi:

Unu ve tuzu bir kabin içine alip ortasina bir havuz açin, ilik suyu ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar yogurun. Yogurulmus hamuru bir yarim saat kadar kenari alip iç harcini hazirlamaya baslayin.

Iç harci için bir tavaya ayçiçek yagini ekleyip minik küpler halinde dogranmis soganlari ilave edip soteleyin. Patatesleri rendeleyip suyunu iyice süzdükten sonra pembelesen soganlara ekleyin ve 1-2 dakika daha soteleyin. Baharatlar ile tatlandirdiktan sonra altini kapatip sogumaya birakin.

Dinlenmis hamuru bezelere bölün ve teker teker bir merdane yardimiyla yemek tabagi büyüklügünde açin. Açtiktan sonra hamurlarin her iki tarafini pastaci margarini (veya margarin veya tereyagi) ile yaglayip üst üste dizin. Ilk yagladiginiz bezeden baslayarak sirasiyla hamurlari elde çekistirerek açip masaya koyun ve kenarlarina iç harcindan serpin. Harcin üzerine biraz pastaci margarini (veya margarin veya tereyagi) gezdirdikten sonra dis kismindan ortaya dogru rulo yapin. Rulo yapilmis hamuru gül seklinde sarip yaglanmis tepsiye alin. Bu islemi bezeleriniz bitene kadar uygulayin. Hazirlandiginiz böreklerin üzerini ayçiçek yagi ile yagladiktan sonra önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pismesini bekleyin. Pisen börekleri ilik veya soguk servis edin.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder