3 Mayıs 2015 Pazar

SAMAKOF TATLISI (Üsküp/Makedonya tatlisi)

Malzemeler:
• ½ L su
• ½ L süt
• 1 s.b. irmik
• 2 s.b. un
• 125 gr yağ
• 2 adet yumurta
• 1 paket kabartma tozu

*Üzeri için:
• 200 gr margarin

*Șerbet için:
• 1 L su
• 1 kg șeker
• Limon

Hazirlanisi:

Bir tencerede su ve sütü kaynatın. Kaynamaya bașladığında içine irmiği, unu ve yağı katın. Çırparak kalınlașmasını bekleyin, hamur haline gelecektir. Hamur haline geldikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine 2 yumurtayı kırın ve kabartma tozunu ekleyin. Elinizle hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlanmıș tepsiye ceviz büyüklüğünde koparmıș olduğunuz topları dizin ve ortasına parmağınızla bastırın. Tepsiyi doldurduktan sonra üzerine eritilmiș margarini dökün ve önceden ısıtılmıș fırına verin. Tatlı pișerken șerbetini hazırlamaya bașlayın. Șerbeti için suyu, șekeri ve limonu bir tencereye alın ve yaklașık 10 dakika kadar kaynatın. Sıcak șerbeti, sıcak tatlının üzerine dökün ve tekrar fırına verin. Șerbet kendini çekene kadar fırında pișirin. Șerbeti tamamen çektikten sonra soğumaya bırakın ve daha sonra servis edin.


Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan halamiza çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder