26 Mayıs 2015 Salı

SEFTALILI KEK

Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• 1 ç.b. süt
• 1 ç.b. sıvı yağ
• 4 y.k. șeker
• 2 paket vanilya șekeri
• 1 paket kabartma tozu
• Alabildiği kadar un
• 1 büyük kutu șeftali
• 2 y.k. kayısı reçeli

Hazirlanisi:
Kabın içine 2 yumurtayı kırın ve biraz çırpın. Çırptıktan sonra sıvı yağını, sütü, șekeri ve vanilya șekerini ilave edin. Kabınızdaki malzemeleri iyice çırptıktan sonra kabartma tozunu ve unu ilave etmeye bașlayın. Unu eleyerek katarsanız hamurunuz daha havalı olur. Elde ettiğiniz hamuru yağladığınız bir kek kalıbına veya tepsiye dökün. Hamuru iyice yaydıktan sonra üzerine ince ince dilimlediğiniz șeftalileri dizin ve önceden ısıtılmıș fırına verin. Kek piștikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz üzerine 2 yemek kașığı kayısı reçelini sürün ve soğumaya bırakın.

Not: İsteğe göre hamurun içine hindistan cevizli lokumlarını küp küp kesip katabilirsiniz. Bu șekilde marshmallow tadı yakalamıș olursunuz.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder