15 Mayıs 2015 Cuma

LASAGNE (taze feslegenli)

Malzemeler:
• 20 adet lasagne yapragi

*Kıymalı sos için:
• 300 gr kıyma
• 2 adet soğan
• 2 y.k. sıvı yağ
• 200 ml domates suyu
• 1 tutam maydanoz
• 1 t.k. kırmızı toz biber
• 1 adet kesme șeker
• Karabiber
• Tuz

*Bechamel sos için:
• 2 y.k. sıvı yağ
• 3 y.k. un (tepeleme)
• 3 s.b. süt
• 3 s.b. su
• 1 t.k. muskat cevizi
• 2 adet üçgen peynir
• 1 dilim cheddar peyniri
• Karabiber
• Tuz

* Arasi için:
• Taze feslegen yapraklari

*Üzeri için:
• Rendelenmiș kașar peyniri

Hazirlanisi:
Kıymalı sos için bir tavanın içine sıvı yağ alın ve küp küp doğranmıș soğanları ekleyip kavurmaya bașlayın. Hafif pembeleșmis soğanların üzerine kıymayı ekleyip karıștırmaya devam edin. Domates suyunu, kıyılmıș maydanozu, kırmızı toz biberi, kesme șekeri, karabiberi ve tuzu ekledikten sonra iyice karıștırıp altını kısın. Yaklașık 2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. O arada bechamel sosunu yapmaya bașlayın. Bechamel sos için bir tencereye sıvı yağ ve un alıp unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ve suyu ilave ettikten sonra bir çırpma teli ile çırpmaya bașlayın. Muskat cevizini, üçgen perynirlerini, cheddar peynirini, karabiberini ve tuzunuda kattıktan sonra üzeri göz göz olana kadar çırpın ve altını kapatın. Bütün malzemeleri tezgaha alın ve lasagne yapımına bașlayın. İlk önce bir cam fırın tepsisinin içine biraz bechamel sosundan koyun ve iyice yayın. Üzerine lasagne yapraklarından dizin ve tekrar bechamel sosu ekleyin. Kıymalı harçtan yaydıktan sonra üzerine fesleğen yaprakları ilave edin ve tekrar lasagne yapraklarından dizip bechamel sos koyun. Harçlar bitene kadar bu ișlemi yapmaya devam edin. En üst katı bechamel sos ile kaplayın ve fırına verin. Pișmeye yakın rende kașar peynirini ekleyin. Peynir eridikten sonra servis edebilirsiniz.

NOT: Kașar peynirini ekledikten sonra fırında çok bırakmayın, yanan kașar tadı pek hoș olmuyor. 


Afiyet olsun :) 

0 yorum:

Yorum Gönder