12 Mayıs 2015 Salı

MOIST CARROT CAKE (havuçlu kek)

Malzemeler:
- 1 s.b. un
- 1 ç.k. kabartma tozu
- 1 ç.k. karbonat
- 1/2 ç.k. tuz
- 2 ç.k. tarçin
- 2 adet yumurta
- 3/4 s.b. sivi yag
- 1/2 s.b. esmer seker
- 1/2 s.b. toz seker
- 1 + 1/2 s.b. rendelenmis havuç
- 56 gr kurutulmus kizilcik
- 56 gr kuru üzüm
- 1/2 s.b. kiyilmis ceviz
- 1/2 s.b. hindistan cevizi rendesi veya tozu

Hazirlanisi:
1) Bütün kuru malzemeleri bir kabin içinde karistirin
2) Ayri bir kabin içinde sekerleri, yagi ve yumurtalari mikserleyin
3) Kuru malzemeleri yumurtali karisima ekleyin ve hepsini güzelce mikserleyin
4) Keki önceden isitilmis 170 derecelik firinda 35-40 dakika kadar pisirin
5) Kekiniz soguduktan sonra üzerini dilediginiz gibi süsleyip servis edebilirsiniz


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder