5 Mayıs 2015 Salı

EV YAPIMI CILEK RECELI

Malzemeler:
- 1 kg çilek
- 500 gr pektinli seker
- Yarim limonun suyu

Hazirlanisi:
1) Cilekleri yikayip temizleyin ve dilediginiz büyüklükte dograyip cam bir kasenin içine alin
2) Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3) Cilekleri bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4) Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 3 dakika kaynatin
5) Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6) Seker testinden sonra receli atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agizlarini kapatip ters cevirin
7) Soguduktan sonra tüketebilirsiniz

*seker testi = reçelin suyundan bir damla alin ve soguk tabaga damlatin. Tabagi dik tuttugunuzda damla yayilmiyorsa reçeliniz olmus demektir. 


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder