12 Mayıs 2015 Salı

CANELLA (24 adet tarçinli cupcake)

Malzemeler:
*Cupcake için:
- 250 gr un
- 1 t.k. kabartma tozu
- 250 gr toz seker
- 1/2 t.k. karbonat
- 250 gr tereyagi (oda isisinda)
- 4 adet yumurta
- 1/2 t.k. vanilya ekstresi veya özütü
- 3 y.k. süt
- 1 t.k. tarçin

*Frosting için:
- 500 gr labne peyniri
- 8 y.k. tereyagi (oda isisinda)
- 8-10 y.k. pudra sekeri
- 4-6 y.k. süt
- 2 t.k. tarçin

*Üzerini süslemek için tarçin çubuklari

Hazirlanisi:

Cupcakeler için süt hariç bütün malzemeleri bir kabin içine alip homojen bir hamur elde edene kadar mikserleyin. Üzerine sütü ekleyip yarim dakika kadar daha mikserleyin. Hamuru cupcake kaliplarina bölüstürüp önceden isitilmis 170 derecelik firinda 20-22 dakika kadar pisirin. Pisen cupcakeleri sogumaya birakin ve üzerini süslemek için kremasini hazirlamaya baslayin. Krema için tereyagini ve pudra sekerini mikserleyin. Üzerine labne peynirini ekleyin ve kivama göre üzerine 4-6 y.k. süt ilave edip yarim dakika kadar mikserleyin. Son olarak tarçinla tatlandirin ve sogutulmus cupcakelerinizi dilediginiz gibi süsleyin.

Afiyet olsun :) 

0 yorum:

Yorum Gönder