Malzemeler:
- 200 gr un
- 15 gr yas maya
- 100 ml su
- 5 gr toz seker
- 1 adet yumurta sarisi
- 3 y.k. zeytinyagi
- Tuz
*Hamuru açmak için:
- Galeta unu (!sadece altina kullanin, merdanenin degdigi kisma degil!)
Hazirlanisi:
Unu bir yogurma kabinin içine alip ortasini açin. Ortasina mayayi, yumurta sarisini ve suyu ilave edin. Disina da tuzu ve sekeri serptikten sonra kivamli bir hamur elde edene kadar yogurun. Son olarak hamura zeytinyagini ekleyin ve yogurmaya devam edin. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 - 45 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru galeta unu serpilmis tezgaha alin ve bir merdane yardimiyla dilediginiz boyda açin. Üzerini dilediginiz malzemelerle süsledikten firina verip pisirin.
Afiyet olsun :)
15 Mayıs 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder