30 Mayıs 2015 Cumartesi

EV YAPIMI KETCAP

Malzemeler:
- 100 gr toz seker
- 1/2 ç.b. su
- 1 adet sogan
- 6 adet domates
- 1 adet kirmizi biber
- 200 ml elma sirkesi
- 80 gr domates salçasi
- 1 adet karanfil
- 1 adet yildiz anason
- 1 ç.k. kisnis
- 1 c.k. kirmizi toz biber
- Misir nisastasi

Hazirlanisi:
1) Sekeri ve suyu bir tencereye alip kaynamaya birakin (dikkat edin karamel olmasin)
2) Su buharlastiginda üzerine iri dogranmis soganlari, biberi ve domatesleri ekleyip kavurun
3) Üzerine sirkeyi, karanfili, yildiz anasonu, kisnisi ve kirmizi toz biberi ekleyip 30 dakika kisik ateste pismeye birakin
4) Domates salçasini ekledikten sonra 2 dakika daha pisirin ve süzgeçten geçirin
5) Elde ettiginiz sosu bir tencereye alin ve biraz suyla açtiginiz nisastayi üzerine ekleyip karistirarak kalinlasmasini bekleyin (ketçapiniz sogudukça kalinlasacaktir, bu asamada hafif sulu kalabilir)
6) Ketçapinizi cam kavanoza veya siseye doldurup sogumaya birakin


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder