Malzemeler:
- 4 adet patlican (közlenmis)
- 1 adet sogan
- 4 adet sivri biber
- 1 dis sarimsak
- 1/2 ç.b. ayçiçek yag
- 200 gr dana kiyma
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
- 1/2 demet maydanoz
*Suyu için:
- 3 s.b. su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 2 t.k. tuzlu sebze çesnisi
*Üzeri için:
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
Hazirlanisi:
1) Közlenmis patlicanlari soymadan ortadan ikiye ayirin ve bir tepsiye dizin
2) Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis soganlari ve biberleri kavurun
3) Üzerine sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
4) Kiymalar renk aldiktan sonra salçayi ve baharatlari ilave edin
5) Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatip içine ince kiyilmis maydanozlari ekleyin
6) Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerini biber ve domates dilimleriyle süsleyin
7) Suyu için bir tencerenin içine bütün malzemeleri alip kaynatin
8) Tepsiye son olarak elde ettigini suyu döküp firina verin
NOT: Patlican sadece kizartilirarak tüketilir demeyin, tarifi deneyin ve böyle yapildiginda çok daha lezzetli ve hafif oldugunu siz de göreceksiniz!
Afiyet olsun :)
5 Mayıs 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder