30 Mayıs 2015 Cumartesi

DINNER ROLLS

Malzemeler:
- 384 gr un (+ ekstra)
- 310 ml ilik süt
- 1 y.k. eritilmis tereyagi
- 1 adet yumurta
- 25 gr toz seker
- 1 paket kuru maya
- 1 t.k. tuz

Hazirlanisi:
1) Sekeri, mayayi ve ilik sütü bir kaseye alip karistirin ve kabarmaya birakin
2) Maya kabardiktan sonra yumurtayi ekleyip mikserle çirpmaya baslayin
3) Üzerine yavas yavas unu ve tuzu ilave edin ve cirpmaya devam edin
4) Civik bir hamur elde ettikten sonra yaklasik 5-6 dakika daha çirpin
5) Hamurun üzerini örtün ve 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
6) Mayalanan hamuru 12 adet esit parcaya bölün ve gerekirse un ekleyip yuvarlayin
7) Elde ettiginiz toplari yagli kagit ile kaplanmis tepsiye dizin ve üzerini örtüp tekrar 1 saat mayalanmaya birakin
8) Mayalanan ekmekleri önceden isitilmis 175 derecelik firinda 20-30 dakika pisirin
9) Firindan cikan ekmeklerin üzerine tereyagi sürün ve sogumaya birakin

NOT: Istege göre içine çikolata parçalari ekleyip tatli bir ekmek elde edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder