8 Mayıs 2015 Cuma

UN KURABIYESI

Malzemeler:
• 100 gr tereyağı
• 150 gr margarin
• 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
• 3 y.k. pudra șekeri
• 4 y.k. nișasta
• Alabildiği kadar un

*Süslemek için:
• Pudra șekeri

Hazirlanisi:
Tereyağını, margarini, sıvı yağını, pudra șekerini ve nișastayı bir kabın içine alıp krema haline getirin. Üzerine azar azar un ekleyerek yumușak bir hamur elde edin. Hamur ne çok yumușak ne de çok sert olmalı. Elde etmiș olduğunuz hamuru sosis haline getirip üzerini boydan boya bir çatal yardımıyla çizin ve kesin. Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısıtılmıș fırına verin. Kurabiyeleriniz piștiğinde ılınmasını bekleyin ve pudra șekeriyle servis edin.

NOT: Daha yoğun bir tat almak isterseniz kurabiyelerinizi 1-2 gün önceden yapıp bekletin, daha sonra tüketin.


Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder