15 Mayıs 2015 Cuma

BALKABAKLI KREMALI FARFALLE

Malzemeler:
- 500 gr makarna 
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1/2 adet sogan
- 1 s.b. küp küp dogranmis balkabagi
- 200 ml krema
- 1 ç.k. muskat cevizi rendesi
- 50 gr ezilmis böreklik beyaz peynir
- 1 t.k. kuru nane
- Tuz
- Karabiber

*Üzeri için:
- Taze maydanoz
- 1 top küp küp dogranmis mozzarella

Hazirlanisi:
Makarnayi bir tencerede haslayin. Bir tavaya ayçiçek yagini alip ince küpler halinde dogranmis sogani ilave edip sotelemeye baslayin. Üzerine küp küp dogranmis balkabagini ekleyin ve soteleme islemine devam edin. Sotelenen sebzelerin üzerine kremayi ve baharatlari ilave edip kremanin kivamini almasini bekleyin. Son olarak böreklik peyniri de ekleyip sosun altini kapatin. Haslanan makarnalari süzün ve tekrar tencereye alin. Üzerine sosu ilave edip hepsini güzelce harmanladiktan sonra bir servis tabagina alip üzerini küp küp kesilmis mozzarella dilimleri ve taze maydanoz ile süsleyip servis edin.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder