1 Mayıs 2015 Cuma

BOSNAK MANTISI (Rumeli mutfagina ait bir börek)

Malzemeler:
*Hamuru için:
- 1 paket kuru maya
- 1 t.k. toz seker
- 1 kg un
- Tuz
- Alabildigi kadar ilik su

*Iç harci için:
- 15 adet küçük sogan
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. kirmizi toz biber
- 1,5 y.k. pul biber
- 3 y.k. sivi yag
- Tuz

*Üzeri için:
- 1 y.k. margarin
- 1 s.b. su

Hazirlanisi:
Hamur malzemelerini bir kaba alin ve kulak memesi kivaminda bir hamur elde edip iç harcini yapana kadar dinlenmeye birakin. Iç harci için bütün malzemeleri soteleyip sogumaya birakin. Hamuru bezelere bölüp üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra bezeleri yufka seklinde açip ortada ikiye bölün. Yufkalara biraz sivi yag gezdirdikten sonra uç kismina soganli harçtan koyup sarin ve yaklasik 3 cm kalinliginda kesip tepsiye dizin. Oda sicakliginda 30 dakika kadar tekrar dinlendirdikten sonra önceden 180 derecede isitilmis firina verin ve pismesini bekleyin. Börekler pistikten sonra üzerine kaynatilmis margarinli su serpin ve ilik servis servis edin.

NOT: Firindan çikan böreklere kaynatilmis margarinli su serpmek onlarin daha yumusak olmasini saglar.

NOT: Bu böregi istege göre peynirli harçla da yapabilirsiniz.


Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder