Malzemeler:
*Turșuluk sebze:
• Havuç
• Lahana
• Biber
• Salatalık
• Yeșil domates
*Turșu suyu:
• 3 s.b. su
• 1 s.b. üzüm sirkesi
• Tuz
Hazirlanisi:
Turșuluk sebzeleri yıkayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın. Salatalıkların bir kaç yerinden iğne ile delin ve sebzeleri kavanoza dizin. Turșu suyunu hazırlamaya bașlayın. Her 3 s.b. su için 1 s.b. üzüm sirkesi ve tuz ekleyin. Turșu suyunuda sebzelerin üzerine ekledikten sonra temiz bir poșet ile sebzeleri sıkıștırın ve kapağını örtün. Turșuları serin ve karanlık bir yere alın ve olmalarını bekleyin.
NOT: Biber turșusu yapacaksanız, sırf sirke kullanın.
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan Asim amcaya çok tesekkür ediyoruz! *
21 Mayıs 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder