Malzemeler:
*Hamur için:
• 6 s.b. un
• 1 s.b. mısır unu
• 1 paket yaș maya
• 1 t.k. tuz
• Ilık su
*İç harcı için:
• 5 adet orta boy patates
• 1 tutam maydanoz
• Karabiber
• Tuz
*Pișirmek için: margarin
Hazirlanisi:
Unu bir kabın içine eleyin ve tuzu ekleyin. Ortasına mısır ununu ve kuru mayayı alıp ılık su ilave edin. Mayayı suyun içinde erittikten sonra yoğurmaya bașlayın. Yavaș yavaș ılık su ekleyerek yumușak bir hamur elde edin. Hamuru yaklașık 30-40 dakika oda sıcaklığında mayalandırın. O arada patatesleri hașlayıp ezin ama püre haline getirmeyin. Kıyılmıș maydanoz, karabiber ve tuz ile tatlandırıp kenara alın. Mayalanmıș hamuru parçalara bölüp merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın ve ortasını patatesli harçla doldurup kapatın. Teflon tavaya yaklașık 1 tatlı kașığı margarin koyduktan sonra ekmeklerinizi alt üst pișirin ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun :)
3 Mayıs 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder