21 Mayıs 2015 Perşembe

ZARF BÖREGI

Malzemeler:
- 1 kg un (+ ekstra açmak için)
- 1 y.k. tuz
- 1 y.k. kuru maya
- 1 y.k. toz seker
- Alabildigi kadar ilik su

*Yaglamak için:
- 1 s.b. ayçiçek yagi

*Iç harci için:
- 300 gr böreklik beyaz peynir

Hazirlanisi:
Sekeri ve kuru mayayi ilik su ile kabartin. Yogurma kabinin içine unu ve tuzu alin. Üzerine kabaran mayayi ekleyin ve alabildigi kadar ilik su ilave ederek yumusak bir hamur elde edin. Hamuru 15 - 20 dakika kadar dinlendirin ve 7 esit bezeye bölün. Bezeleri bol unlu tezgahta bir oklava yardimiyla tepsi büyüklügünde açin ve üzerine ayçiçek yagi gezdirin. Açtiginiz yufkayi orta kismina dogru üst üste gelecek sekilde katlayin ve tekrar yag gezdirin. Orta kismina ezilmis peynir koyun ve diger kenarlarindan orta kismina dogru katlayip bir kare elde edin. Elde ettiginiz karenin üzerine yag gezdirin ve uç kisimlarindan tutup orta kismina dogru katlayip bir zarf haline getirin. Zarf böreklerini yaglanmis firin tepsinize dizin ve yaklasik 1 saat kadar oda isisinda mayalanmaya birakin. Mayalanmis olan böreklerin üzerine yag gezdirip önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin ve ilik veya soguk servis edin.


Afiyet olsun :) 

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! * 

0 yorum:

Yorum Gönder