3 Mayıs 2015 Pazar

YOGURTLU PIRASALI BÖREK (Rumeli mutfagina ait bir börek)

Malzemeler:
- 6 adet taze yufka veya ev yapimi yufka (hamurun tarifini pirasali veya soganli börekte bulabilirsiniz)
- Ayçiçek yagi

*Iç harci için:
- 3-4 dal pirasa
- 1 s.b. yogurt
- 2 adet yumurta
- 1 t.k. pul biber
- Tuz
- Karabiber

Hazirlanisi:
1) Pirasalari ince dograyip tuzla ovun
2) Ayri bir kabin içinde yumurtayi, yogurdu ve baharatlari karistirin
3) Pirasalari iyice süzdükten sonra yogurtlu karisima katin
4) Tepsiye bir kat yufka koyup üzerine ayçiçek yagi gezdirin ve üzerine ikinci yufkayi, ardindan da üçüncü yufkayi serin
5) Bütün harci üçüncü yufkanin üzerine serptikten sonra diger yufkalari da ayni sekilde kat kat dizin
6) Son olarak böregin üzerine yag gezdirin ve önceden isitilmis 190 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
7) Böregi firindan çikardiktan sonra en az 20 dakika kadar dinlendirin ve ilik veya soguk servis edin


Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder