15 Mayıs 2015 Cuma

BISCOTTI

Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• 150 gr toz șeker
• Bir tutam tuz
• 1 paket kabartma tozu
• 1 kase badem
• 2 damla vanilya özütü
• Alabildiği kadar un
• İsteğe göre portakal kabuğu rendesi

Hazirlanisi:
Bir kabın içine bașlangıç olarak 1 bardak unu eleyin ve üzerine kabartma tozu, tuzu, șekeri, vanilya özütünü, yumurtaları ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kıvamına göre gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Bütün malzemeleri iyice yoğurun ve içine bademleri ilave edin. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerek. Elde ettiğiniz hamuru 2 parçaya ayırın ve 4 cm kalınlığında açın. Açtıktan sonra hafif unlanmıș tepsiye koyun ve yaklașık 10 dakika önceden ısıtılmıș fırında pișirin. Hamurunuz piștikten sonra fırından çıkarın ve bir bıçakla 1 cm kalınlığında uzun șeritler kesin. Kestiğiniz bu parçaları tekrar tepsiye dizin ve yaklașık 15 dakika daha pișirin. Üzeri hafif kahverengi olmaya bașladığında biscottiler hazırdır.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder