1 Mayıs 2015 Cuma

HASLAMA (Rumeli mutfagina ait yöresel bir lezzet)

Malzemeler:
• 125 gr margarin + tepsiyi yağlamak için
• 1 L süt
• Alabildiği kadar un
• Tuz

Hazirlanisi:
Sütü ve margarini tencereye alıp kaynamaya bırakın. Tuzu ekledikten sonra yavaș yavaș un eklemeye bașlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra kısık atește yaklașık 15 dakika kavurun. Yağlanmıș bir tepsiye döktükten sonra üzerine kașıkla desenler verip önceden ısıtılmıș fırına verin. Üzeri kızardığında fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk servis edin.

NOT: İsteğe göre hașlamayı tatlı da yapabilirsiniz.


Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

2 yorum:

  1. Annem yapıyordu harikaydı ben yapmasını bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annenizinki gibi lezzetli olmayacaktir belki ama sizde tarifi uygulayarak güzel bir haslama yapabilirsiniz :)

      Sil