30 Mayıs 2015 Cumartesi

RED VELVET CAKE (kirmizi kadife kek)

Malzemeler: 
- 300 gr tereyagi (oda isisinda)
- 700 gr toz seker
- 4 adet yumurta (büyük boy)
- 5 y.k. kakao
- 4 y.k. kirmizi gida boyasi
- 2 y.k. vanilya özütü
- 1 ç.k. tuz
- 780 gr elenmis un
- 710 ml süt
- 3 y.k. elma sirkesi
- 3 y.k. kabartma tozu

Hazirlanisi:
1) Tereyagini toz seker ile krema haline gelene kadar çirpin
2) Üzerine teker teker yumurtalari ekleyin
3) Sütü, gida boyasini ve vanilya özütünü ilave edip çirpmaya devam edin
4) Kabartma tozu hariç bütün kuru malzemeleri karistirip sivi malzemelere ekleyin
5) Son olarak kabartma tozunu ve sirkeyi bir kasede karistirip hamura ekleyin
6) 1 dakika daha çirptiktan sonra hamuru 3 esit yaglanmis pasta kalibina bölüstürün ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
7) Kekleriniz pistikten ve soguduktan sonra dilediginiz gibi süsleyebilirsiniz


Afiyet olsun :) 

0 yorum:

Yorum Gönder