3 Mayıs 2015 Pazar

KOKALINA (Rumeli mutfagina ait bir hamur tarifi)

Malzemeler:
- 1 kg un
- 2 adet yumurta
- 1/2 ç.b. zeytinyagi
- 1 y.k. kuru maya
- 1 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su

*Kizartmak için: ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Kuru mayayi ve sekeri bir bardaga alin ve üzerine ilik su ekleyip mayalanmaya birakin
2) Bir yogurma kabinin içine kalan bütün malzemeleri alip mayayi ekleyin
3) Üzerine yavas yavas ilik su ilave ederek yumusak bir hamur elde edin
4) Elde ettiginiz hamuru üzeri örtülü bir sekilde 1 saat kadar dinlendirin
5) Mayalanmis hamurdan minik parçalar kesip kizgin yagda kizartin

NOT: Istege göre üzerine biraz tuz serpip servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder