Malzemeler:
-125 gr tereyagi (oda isisinda)
- 125 gr seker
- 1 paket vanilya sekeri (8 gr)
- 2 adet yumurta
- 200 gr un
- 50 gr nisasta
- 1 paket kabartma tozu (15 gr)
- 1 tutam tuz
- 60 ml süt
- 15 gr kakao + 3 y.k. süt
Hazirlanisi:
1) Tereyagini, sekeri ve vanilyayi bir kaba alip çirpin
2) Üzerine teker teker yumurtalari kirip hamura yedirin
3) Sütü ekleyip homojen bir hamur elde edin
4) Ayri bir kabin içinde kakao hariç bütün kuru malzemeleri karistirin
5) Kuru malzemeleri sivilara ekleyip yaklasik 2 dakika çirpin ve elde ettiginiz hamurdan 1/3 ayri bir kaseye alin
6) Kakaoyu sütle karistirip ayirdiginiz hamura ekleyip karistirin
7) Yaglanmis kek kalibina sirayla bir kasik vanilyali hamurdan ve daha sonra kakaolu hamurdan koyup kalibi hamurlar bitene kadar doldurun
8) Bir çatal yardimiyla kalibin içinde hamurlari hafif karistirin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
9) Kek kabarip pistikten sonra sogumaya birakin ve pudra sekeriyle servis edin
Afiyet olsun :)
4 Mayıs 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder