Malzemeler:
- 400 gr nohut
- 1 tatli kasigi karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 400 gr nohut
- 1 tatli kasigi karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz
- Sicak su
- Tuz
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Nohutlari yikayip tencereye alin. Üzerine karbonati ve sicak suyu ilave edip yaklasik 4 saat kadar sismeye birakin
2. Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun
3. Üzerine salçalari, maydanozu ve tuzu ekleyin
4. Nohutlari bir düdüklü tencereye alip üzerine soganli harci, sarimsaklari (bütün dis halinde) ve sicak suyu ekleyip pismeye birakin
5. Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Nohutlari yikayip tencereye alin. Üzerine karbonati ve sicak suyu ilave edip yaklasik 4 saat kadar sismeye birakin
2. Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun
3. Üzerine salçalari, maydanozu ve tuzu ekleyin
4. Nohutlari bir düdüklü tencereye alip üzerine soganli harci, sarimsaklari (bütün dis halinde) ve sicak suyu ekleyip pismeye birakin
5. Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder