Malzemeler:
Tavuk için:
- 6 adet tavuk baget
- Haslamak için su
- Tuz, karabiber
Tavuk için:
- 6 adet tavuk baget
- Haslamak için su
- Tuz, karabiber
- 1 adet defne yapragi
Pilav için:
- 1 kase haslanmis nohut
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 1 kase haslanmis nohut
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon
Hazirlanisi:
1. Tavuk bagetleri temizleyip tuzlu karabiberli ve defne yaprakli suda pisene kadar haslayin
2. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
3. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra haslanmis nohutlari, sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
5. Nohutlu pilav iyice demlendikten sonra didiklenmis tavuk ile sicak servis edin
1. Tavuk bagetleri temizleyip tuzlu karabiberli ve defne yaprakli suda pisene kadar haslayin
2. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
3. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra haslanmis nohutlari, sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
5. Nohutlu pilav iyice demlendikten sonra didiklenmis tavuk ile sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder