Malzemeler:
*Hamur için
- 300 gr un
- 150 gr soguk tereyagi (küpler halinde)
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 yemek kasigi soguk su
*Hamur için
- 300 gr un
- 150 gr soguk tereyagi (küpler halinde)
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 yemek kasigi soguk su
*Dolgusu için:
- 3 adet domates
- 100 gr kasar peyniri
- 70 gr beyaz peynir
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiberi, kekik
- 3 adet domates
- 100 gr kasar peyniri
- 70 gr beyaz peynir
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiberi, kekik
*Üzeri için: 1 adet yumurta sarisi
Hazirlanisi:
1. Hamur için bir kaba unu alin ve içine su hariç diger malzemeleri ekleyin
2. Parmak uçlariyla küp yaglari una yedirip islak kum haline getirin
3. Suyu ilave edip hamuru toparlayin ve strec filme sarip 20 dakika buzdolabinda bekletin
4. Dinlenen hamuru yagli kagidin üzerinde acin ve kenarlarindan 5 cm birakacak sekilde rendelenmis kasari yerlestirin
5. Domateslerin üzerine yag gezdirip tuz, karabiber ve kekik serpin ve üzerine dizin
6. Peynirleri yerlestirip tekrar yag gezirin
7. Hamurun kenarlarindan tutup ice dogru katlayin ve üzerine yumurta sarisi sürün
8. Baharatlardan gezdirip önceden isitilmis 200 derecelik firinda 30-35 dakika pisirin
9. Ilik servis edin
1. Hamur için bir kaba unu alin ve içine su hariç diger malzemeleri ekleyin
2. Parmak uçlariyla küp yaglari una yedirip islak kum haline getirin
3. Suyu ilave edip hamuru toparlayin ve strec filme sarip 20 dakika buzdolabinda bekletin
4. Dinlenen hamuru yagli kagidin üzerinde acin ve kenarlarindan 5 cm birakacak sekilde rendelenmis kasari yerlestirin
5. Domateslerin üzerine yag gezdirip tuz, karabiber ve kekik serpin ve üzerine dizin
6. Peynirleri yerlestirip tekrar yag gezirin
7. Hamurun kenarlarindan tutup ice dogru katlayin ve üzerine yumurta sarisi sürün
8. Baharatlardan gezdirip önceden isitilmis 200 derecelik firinda 30-35 dakika pisirin
9. Ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder