Malzemeler:
- 4 adet tavuk butu
- 250 gr konserve mantar
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 4 yemek kasigi un
- Tavuk suyu
- 1 tatli kasigi karabiber
- 200 ml krema
- 1 tatli kasigi muskat cevizi
- Tuz
- 4 adet tavuk butu
- 250 gr konserve mantar
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 4 yemek kasigi un
- Tavuk suyu
- 1 tatli kasigi karabiber
- 200 ml krema
- 1 tatli kasigi muskat cevizi
- Tuz
Servis için
- patates kizartmasi
Hazirlanisi:
1. Tavuk butlarini suda haslayin ve sogumaya birakin
2. Soguduktan sonra butlari didikleyip kenara alin
3. Mantarlari dograyip kenara alin
4. Büyük bir tencerenin içine yagi alin ve unu ekleyip kavurmaya baslayin. Iyice kavurduktan sonra tavuk suyunu ve kremayi ekleyip çirpin, yogun kivamli bir sos elde edin
5. Sos kaynamaya basladiginda mantarlari, didiklenmis tavuklari, karabiberi, muskat cevizini ve tuzu ekleyip 2 dakika daha pisirin ve altini kapatin
6. Patates kizartmasi ile sicak servis edin
1. Tavuk butlarini suda haslayin ve sogumaya birakin
2. Soguduktan sonra butlari didikleyip kenara alin
3. Mantarlari dograyip kenara alin
4. Büyük bir tencerenin içine yagi alin ve unu ekleyip kavurmaya baslayin. Iyice kavurduktan sonra tavuk suyunu ve kremayi ekleyip çirpin, yogun kivamli bir sos elde edin
5. Sos kaynamaya basladiginda mantarlari, didiklenmis tavuklari, karabiberi, muskat cevizini ve tuzu ekleyip 2 dakika daha pisirin ve altini kapatin
6. Patates kizartmasi ile sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder