Malzemeler:
- 1 kg jalapeno biber
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker
- 1,5 L elma sirkesi
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 kg jalapeno biber
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker
- 1,5 L elma sirkesi
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1. Yikanmis biberleri közleyip dilimleyin
2. Suyu için sirkeyi, sekeri, tuzu ve yagi bir tencereye alip kaynatin
2. Suyu için sirkeyi, sekeri, tuzu ve yagi bir tencereye alip kaynatin
3. Yaklasik 2 dakika kaynadiktan sonra atesten alip dilimlenmis biberleri icine ekleyin
4. Harmanladiktan sonra kavanozlara doldurup suyundan ekleyin
5. Kavanozlari kapatip vakumlayin ve yaklasik 1 hafta buzdolabinda beklettikten sonra tüketebilirsiniz
4. Harmanladiktan sonra kavanozlara doldurup suyundan ekleyin
5. Kavanozlari kapatip vakumlayin ve yaklasik 1 hafta buzdolabinda beklettikten sonra tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder