28 Eylül 2022 Çarşamba

KÖFTELI CORBA



Malzemeler:
• 1 adet sogan
• 1 adet havuç
• 2 adet patates
• 6-8 adet taze börülce
• 1 adet kereviz sapi
• 1 çay bardagi bezelye
• 150 gr kiyma
• Tuz, karabiber
• 1 yemek kasigi tereyagi
• 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
• 1 yemek kasigi domates salçasi
• 1 yemek kasigi un
• Sicak su

Hazirlanisi:
1. Yaglari bir tencereye alip tereyagin erimesini bekleyin. Tereyagi eridikten sonra dogranmis sogani, havucu, patatesleri, taze börülceleri, kereviz sapini ve bezelyeleri ekleyip kavurmaya baslayin
2. Salçayi ekleyip bir kaç kez karistirdiktan sonra sicak suyu ve tuzu ilave edin
3. Çorba kaynamaya basladiginda karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz kiymayi köfte haline getirip çorbaniza ilave edin
4. Sebzelerin pismesine yakin bir kabin içine unu alip sicak su ile sulandirin ve çorbaya yavas yavas ilave edip karistirin
5. Yaklasik 15 dakika daha kaynattiktan sonra tuzunu kontrol edip altini kapatin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder