Malzemeler:
- 4 adet taze enginar
- 1 adet havuç
- 1 cay bardagi iç bakla
- 1 adet kücük boy sogan
- 4 yemek kaisgi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
- Sicak su
- 4 adet taze enginar
- 1 adet havuç
- 1 cay bardagi iç bakla
- 1 adet kücük boy sogan
- 4 yemek kaisgi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
- Sicak su
Üzeri için: dereotu
Hazirlanisi:
1. Küp seklinde dogranmis havucu ve ic baklalari bir tencereye alip al dente pisirin
2. Enginarlari karniyarik tenceresine dizin ve üzerine limon suyunu gezdirin
3. Yemeklik dogranmis sogani zeytinyaginda soteleyin, üzerine al dente haslanmis sebzeleri ekleyin
4. Iki dakika kadar soteledikten sonra enginar çanaklarini sebzelerle doldurun
5. Üzerine tuz, toz seker ve sicak su gezdirip kisik ateste pismeye birakin
6. Soguduktan sonra üzerini dereotu ile süsleyip bir miktar daha zeytinyagi gezdirip servis edebilirsiniz
1. Küp seklinde dogranmis havucu ve ic baklalari bir tencereye alip al dente pisirin
2. Enginarlari karniyarik tenceresine dizin ve üzerine limon suyunu gezdirin
3. Yemeklik dogranmis sogani zeytinyaginda soteleyin, üzerine al dente haslanmis sebzeleri ekleyin
4. Iki dakika kadar soteledikten sonra enginar çanaklarini sebzelerle doldurun
5. Üzerine tuz, toz seker ve sicak su gezdirip kisik ateste pismeye birakin
6. Soguduktan sonra üzerini dereotu ile süsleyip bir miktar daha zeytinyagi gezdirip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder