Malzemeler:
Pilav icin:
- 1 kupa tel sehriye
- 4 dal taze sogan
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa tavuk suyu
- 3/4 kupa sicak su
- Tuz
- 1 kupa tel sehriye
- 4 dal taze sogan
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa tavuk suyu
- 3/4 kupa sicak su
- Tuz
Et için:
- 1 kg dana eti
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik
- Sicak su (gerekirse)
Hazirlanisi:
1. Eti kusbasi dograyip bir tencereye alin
2. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
3. Et suyunu çektikten sonra hala cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz
4. Pilav icin ince kiyilmis sogani yagda soteleyin5. Üzerine sehriyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurun
6. Tavuk suyunu, sicak suyu ve tuzu ekleyip pismeye birakin
7. Sehriyeler suyunu cektikten sonra yarim saat demlenmeye birakin
8. Etler pistiginde altini kapatmadan önce tuzu ve kekigi ilave edip karistirin
9. Demlenmis pilavla beraber sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder