29 Eylül 2022 Perşembe

GREEK MOUSSAKA



Malzemeler:
- 2-3 adet patlican
- 2 adet büyük boy patates
- Kizartmak icin aycicekyagi

Kiymasi icin:
- 300 gr kiyma
- 4 adet kücük boy domates
- 2 dis sarimsak
- 2 adet sogan
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 adet defne yapragi
- 1 tatli kasigi kekik
- Tuz
- Karabiber
- 3 yemek kasigi zeytinyagi

Béchamel sos icin:
- 400 ml süt 
- 100 ml krema
- 2 adet ucgen peynir
- 1 adet yumurta sarisi
- 60 gr un
- 50 gr tereyagi
- 1/8 adet muskat cevizi
- Tuz
- Karabiber
 
Hazirlanisi:
1. Patatesleri ve patlicanlari soyup 1/2 cm kalinliginda dilimleyip kizgin yagda kizartin
2. Kizaran sebzeleri kagit havluya alip dinlendirin
3. Ayri bir tavanin icinde yemeklik dogranmis soganlari soteleyin
4. Kiymayi, sarimsaklari ve baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin
5. Salcayi ve minik dogranmis domatesleri ekleyip domatesler suyunu cekene kadar pisirin
6. Béchamel sos icin bir sos tenceresine tereyagini ve unu alip kavurun
7. Un kokusu ciktiktan sonra sütü ve kremayi ilave edip cirparak pisirin
8. Baharatlari katip kalinlasana kadar cirpmaya devam edin, bu béchamel sos normal sosa göre daha kalin olmali
9. Béchamel sosu atesten aldiktan sonra icine ucgen peynirleri ve yumurta sarisini karistirin
10. Bir firin kabinin icine önce patatesleri yerlestirin ve üzerine patlicanlari dizin
11. Kiymali karisimi yayip béchamel sosla kapatin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 40-45 dakika pisirin
12. Moussaka pistikten sonra 20 dakika dinlendirin ve servis edin

NOT: dilerseniz üzerine firina vermeden önce parmesan peyniri rendeleyebilirsiniz

Afiyet olsun


0 yorum:

Yorum Gönder