Malzemeler:
Demi-glace soslu kontrafile:
- 1 kg kontrafile
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber
- 1 kg kontrafile
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber
Kremali ispanak icin:
- 500 gr ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi krema
- Tuz
- Karabiber
Firinda aci soslu patates:
- 1 kg patates (minik boylar)
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi chili oil
- 1 cay kasigi sarimsak tozu
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Demi-glace sos için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
2. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kizartin. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
4. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
6. Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
1. Demi-glace sos için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
2. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kizartin. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
4. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
6. Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
7. Kremali ispanak icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
8. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
9. Kremayi ekleyip hafif cektirin ve atesten alin
10. Patatesleri soyup suda icleri hafif cig kalacak sekilde haslayin
11. Ayri bir kabin icinde baharatlari yagla karistirin
12. Hafif haslanan patatesleri süzüp bahartli yag ile karistirip patatesleri yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
13. Bir bardagin alt kismiyla patateslere bastirip hafif yassilastirin ve kalan yag üzerine gezdirip önceden isitilmis 250° C derecelik firina verin
14. Kizaran patatesleri firindan alip demi-glace soslu kontrafile ve kremali ispanakla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder