9 Eylül 2022 Cuma

KIYMALI KABAK SANDAL YANINDA DEREOTLU PIRINC PILAVI



Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 500 gr dana kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik

*Üzeri için: 100 gr rendelenmis kasar peyniri

*Sosu için:
- 2 su bardagi su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi

Dereotlu pilav icin:
- 1 kupa pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- 1/8 demet dereotu
- Tuzlu sebze cesnisi

Hazirlanisi:
1. Kabaklari ortadan bölüp iclerini alin ve yaklasik 5 dakika sicak suda haslayip bir tepsiye alin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberi, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
4. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
5. Hazirladiginiz harci kabaklarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis rende kasar peyniri yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
6. Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve  tepsiye döküp üzerini folyo ile örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
7. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
8. Sebze suyu ve tuzlu sebze cesnisini ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin 
9. Ince kiyilmis dereotunu katip demlenmeye birakin
10. Kabaklar 35-40 dakika kadar pistikten sonra biraz dinlendirin ve dereotlu pilavla servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder