10 Aralık 2016 Cumartesi

VOL-AU-VENT

Malzemeler:
• 4 adet tavuk butu
• 250 gr konserve mantar
• 1 ç.b. ayçiçek yagi
• 4 y.k. un
• Tavuk suyu
• 1 t.k. karabiber
• 200 ml krema
• 1 t.k. muskat cevizi
• Tuz
• Patates kizartmasi

Hazirlanisi:
Tavuk butlarini suda haslayin ve sogumaya birakin. Soguduktan sonra butlari didikleyip kenara alin. Mantarlari dograyip kenara alin. Büyük bir tencerenin içine yagi alin ve unu ekleyip kavurmaya baslayin. Iyice kavurduktan sonra tavuk suyunu ve kremayi ekleyip çirpin, yogun kivamli bir sos elde edin. Sos kaynamaya basladiginda mantarlari, didiklenmis tavuklari, karabiberi, muskat cevizini ve tuzu ekleyip 2 dakika daha pisirin ve altini kapatin. Patates kizartmasi ile servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder